vissza a hirdetésekhez
keresés

Jadwiga Dackiewicz Napóleon másik fia


Jadwiga Dackiewicz Napóleon másik fia0
Jadwiga Dackiewicz Napóleon másik fia0
  • 400 Ft
  • keres / kínál: kínál

kategória: könyv

Azt, hogy ki volt Napóeon egyik, illetve másik fia, úgy tűnik, a törvényes származás döntötte el. A Sasfiók, a római király, a reichstadti herceg nevét sokan hallották, Edmond Rostand drámája tette híressé. Az ő anyja Mária Lujza császárné. De volt az ifjan elhalt, a bécsi aranykalikában élt Napóleonfinak egy bátyja is, Alexandre Walewski, igaz, ő nem törvényes anyától, hanem Maria Walewskától, Bonaparte Napóleon lengyel feleségétől született.
Jadwiga Dackiewicz Walewski-életrajza látszólag történelmi és szerelmi regény, pedig hát nem az; minden szót, minden párbeszédet dokumentumok és emlékiratok sora támaszt alá.
A fiatal Walewski könnyedén forgolódott és csevegett Varsó, London és Párizs szalonjaiban, és ha először aranyifjúnak vélnénk, bizony tévedünk: Alexandre végtére is érett korában, a Második Császárság idején, Franciaország külügyminisztere lett. Regényes életútja, szerelmei és házasságai a fordulatokban gazdag könyv lapjain összefonódnak a múlt századi európai történelem nemritkán drámai eseményeivel.

feladva: 2018-03-02

kapcsolat a hirdetővel