vissza a hirdetésekhez
keresés

Balatoni örökpanorámás luxusház


Balatoni örökpanorámás luxusház0
Balatoni örökpanorámás luxusház0Balatoni örökpanorámás luxusház1Balatoni örökpanorámás luxusház2
 • 188 999 998 Ft
 • keres / kínál: kínál
 • telekterület: 800m2
 • alapterület: 247m2
 • klíma: van
 • erkély / terasz: van
 • lift: nincs
 • fűtés: egyéb
 • Alsóörs
 • eladó / kiadó: eladó
 • energiatanusítvány: A+
 • szintek száma: 2
 • állapot: új építésű
 • szobák száma: 5
 • félszobák száma: 0
 • parkolás: udvarban

kategória: ház

Eladó balatoni panorámás 5 szoba 4 fürdőszobás minimalista ház Alsóörs határában
Állok és nézem a tájat, a fákat és mögöttük a távolban a végtelennek tetsző víztükröt. Mintha már jártam volna itt. Mintha már jártam volna itt, de nem ebben az időben, nem ebben a térben, nem ebben a hazában. Megelevenednek, előtörnek egy korábbi utazás képei, emlékei. Újra élem az akkori érzéseket, újra érzem az akkori illatokat. Mintha ismét Nizzában lennék, mintha ismét a Promenade des Anglais-n sétálva gyönyörködnék a tenger panorámájában, mintha ismét Antibes-ban nézném a horizontot és érezném azt a határtalan szabadságot, amit csak a tengerek látványától kapok. Mintha ismét Cannes-ban járnék, mintha ismét Saint-Tropez kikötőjében keresném a csendőr prefektúráját, és mintha ismét jegyet váltanék Monaco strandján.
Eltűnt idők nyomában járok, elmúlt idők érzéseit élem újra.
Szép itt. Jó, hogy itt lehetek. Hálás vagyok, hogy itt segíthetek, ennek a háznak értékesítésében.
Megközelítés
Nagyszerű a helyszín, a telek kiválasztása. Bár külterületen vagyok a kapuig jó minőségű aszfaltozott úton érkeztem.
Környék
Alsóörs lankás hegyoldalában állok. Ahogy körbe nézek, hétvégi házakat, nyaralókat, távolabb szőlő birtokokat és a horizontra tekintve csak a végtelennek tetsző víztükröt látom. A tenger, a mi tengerünk, a magyar tenger, a ködben elvesző túlparttal! Itt már messze magam mögött hagytam a városi élet forgatagát, feszültségét, itt még az idő jelentősége is elhalványul, szorítása enyhül. Tapintható a hely nyugalma. Nagyszerű ez a hely, pihenésre termett.
Közművek
Az épület bár nyaralónak épült, télen-nyáron ott lakásra is alkalmas, az alapközművek víz és villany ezt biztosítják.
Telek
Remek a telek tájolása, az északi partról nézek itt Déli irányba. És ha arra nézek, a balatoni panorámában, a tó hullámait szelő fehér vitorlákban gyönyörködhetek. Megunhatatlan a kép. A telek mérete ideális, elég nagy ahhoz, hogy egy népesebb család vagy társaság is kényelmesen tudja tölteni itt az idejét egymást nem zavarva. Rendben tartása munkát és költséget nem fog okozni, kertészre és locsolásra nem kell költeni, mert műfű és örökzöld növények borítják.
Ház
Be kell valljam, a minimalista építészeti stílus a kedvencem. Bármerre utazok hazánkban vagy külföldön, mindig örömmel nézem, néha csodálom az ilyen stílusú épületeket.
Ezért több okból is örültem, mikor megtudtam, hogy egy ilyen házat kapunk értékesítésre.
Örültem azért, mert nagyon ritka itt a Balaton környékén, hiszen itt inkább a tájjellegű épületek a gyakoriak és ez érthető is. Ha mégis valaki itt épít egy minimalista nyaralót, lakóházat az szinte kuriózum, nagyon ritka vásárlási lehetőség.
Örültem azért, mert egy kedves barátom építi (át), aki itt a Balaton északi partján ismert és híres a rendkívüli jó ízléséről építészet és belső építészet és az igényes, gondos kivitelezési munkájáról.
A Wikipédia így definiálja ezt a stílust: A minimalizmus (vagy minimal art) több modern művészeti irányzat (zenei, építészeti, formatervezési, egyéb) összefoglaló neve. Mindegyik művészeti ágban közös jellemzője, hogy az alkotók a lehető legkevesebb eszköz és anyaghasználattal igyekeznek műalkotásaikat létrehozni. A formák és a színek letisztultak, egyszerűek, amiből a stílusirányzat neve is ered. Modern művészeti irányzatként az 1960-as, 1970-es évek Amerikájában alakult ki, virágkora is ekkorra tehető.
Ez az épület remek képviselője a Balatonon ennek a stílusnak.
A 4 hálószoba + saját fürdőszoba népesebb család, vagy rokonok, vendégek kényelmes elhelyezését teszi lehetővé két szinten összesen 180 m2 lakóterületen. A nappali és a nagyszerű ötlet és magvalósítás eredményeképpen elkészült 55 m2-es fedett terasz kiegészítve egy 80 m2-es nyitott terasszal a közös programoknak ad bőséges teret.
Az épület okos-rendszerrel, kamerákkal, riasztórendszerrel, WIFI-s internet szolgáltatással és távirányítású redőnyökkel van felszerelve. A mindig kellemes hőmérsékletről a padlófűtéssel megvalósított központi fűté

feladva: 2020-01-13

További információért látogass el a hirdető honlapjára

kapcsolat a hirdetővel